pátek 24. června 2011

31.12. Odlet z NZ a Silvestr v Sydney

Náš stroj přes Tasmanovo moře
Je tomu na den přesně jeden rok, co jsme zavítali na druhou stranu Zeměkoule na NZ a přesně i v tento den tuto nádhernou zemi opouštíme. Odlétáme obrovským letadlem Airbus A380 společnosti Emirates v odpoledních hodinách. Let byl velice příjemný a utekl nám jako voda a to hlavně díky komfortu uvnitř tohoto létajícího hotelu. Jídlo a pití zdarma, 1600 kanálů, možnost přepnutí na venkovní kamery umístěné na letadle, současná poloha a rychlost, prostě člověk se mohl zabavit na hodiny a hodiny letu. Vůbec by mi nevadilo cestovat s touto společností až domů. Letenka z Aucklandu do Sydney vyšla na 200 NZD, což je tak akorát. V Sydney jsme přistáli podle letového řádu, možná i o pár minut dříve.


Na palubě bylo všechno. Luxus

V příletové hale jsme čekali snad jen 5 minut, než se objevila Ilonka, naše hostitelka v Sydney. Touto cestou bych jí opravdu skutečně rád ještě jednou poděkoval za milé pohoštění a výlety, které jsme společně během pobytu podnikli. Dokonce jsme měli to štěstí, že Ilonka pracuje v kanceláři v jednom z mrakodrapů přímo v centru města, odkud je nádherný výhled na celý přístav a slavnou operu a když nám sdělila, že na Silvestra se plánuje menší oslava a že nás zve, byli jsme z toho velmi potěšení, protože lepší výhled na ohňostroj bychom asi nikde jinde nesehnali.

Silvestr v Sydney
Po ubytování se v nádherné vile na předměstí jsme se vlakem vydali do centra a následně do mrakodrapu. Bylo to skvěle načasované, protože netrvalo dlouho a před námi se objevil nádherný ohňostroj nad opera house a harbour bridge, místní dominanta- ocelový most. Ohňostroj byl vskutku velkolepý a výhled na něj ještě náramnější. Připili jsme si šampaňským a popřáli si vše dobré do Nového roku 2011. Zpátky jsme se vrátili asi kolem 2 hodiny ranní a usnuli jako špalci.