sobota 21. srpna 2010

Práce - Zábava - Práce

První fráze: "vaj tu manu ku, karalju" a "vafankulova"... kromě Angličtiny mám jedinečnou možnost, naučit se i jiné řeči kromě Angličtiny. Je to díky Marcellovi a Paule z Brazílie a Fabianovi z Itálie, kteří se mnou pracují na vinici. Marcello a Paula, jsou mladý brazilský pár, který už pět let žijí na NZ a letos se vzali. Fabiano je italský temperamentní chasník- náš šéf- vineyard manager, který začal pro Clos Henri pracovat teprve před rokem.  Vycházíme společně vcelku dobře. Hlavně s Fabianem máme podobný smysl pro humor. Možná to je tím, že jsme oba z Evropy... I tak je to zajímavé ČR a Itálie jsou od sebe vcelku vzdálené země, pokud máme na mysli naše měřítko, avšak tady na Zélandu to vypadá, nebo mi to tak přijde, jako bychom byli sousedi a stále více nalézáme stejné věci, které tady lidi neznají. Naopak se dozvídáme zase něco o Brazílii, jako jsou karnevaly v Riu de Janeiru, odkud Paula a Marcello pochází, ale i o dalších zkušenostech a pohledech na svět z té jihoamerické strany zeměkoule.
Včera se s námi v práci rozloučila Margie. Kiwi holka, která brzy odlétá na dva roky na zkušenou (OE-overseas experience) do Evropy. Na rozloučenou nám upekla do práce výbornej koláč, který se snad jako žádný jiný podobal české bábovce, tak jsme si o polední pauze pěkně pošmákli.
V práci nám toho už moc nezbývá, střiháme už mladé stromky, zbývá snad jen hektar, takže počítám, že v polovině příštího týdne bychom mohli bejt hotový a začít pracovat na kontrakt a tím pádem si vydělat víc peněz. Počítáme každý den do konce práce. Dneska v sobotu jsme taky byli v práci a za 6 hodin sem si vydělal 150 NZD. ( v pravo si můžete zjistit, kolik to je na naše koruny). Zítra by mi měl Mike ( další kolega z práce- je mu asi 40 a je to takovej traktorista, vyzná se v motorech) měl pomoct vyměnit fan belt- řemen na posilovač řízení v autě, protože už fakt potřebuje vyměnit, skřípe a vrže to až hrůza...tedy poslední dny ne, páč sem to namazal olejem, ale i tak je lepší dát tam novej řemen. Víkend před odjezdem nás čeká technická (WOF- Warrant of Fitness), tak uvidíme jestli projdem... Marcello mi nabídl, že mi pomůže při výměně oleje a olejového filtru, takže jsem nemohl odmítnout a za pár dní se na to vrhnem.
Dneska večer jsme byli u Margie na rozlučkové party. Bylo tam spousta lidí, ani si nepamatuju jména všech, co tam byli, ale co vím jistě je fakt, že nám bylo nabídnuto přístřeší při našich cestách v Christchurchu a Wellingtonu, navíc rodiče Margie nám ochotně půjčí vybavení na tramping, nějaký gore-texový nepromokavý věcičky, co se určitě hodí. Asi u nich necháme i auto až pojedeme na dovolenou na Samou.
Každopádně na oslavu jsem si koupil 6 piv německého Krombacher za 9 NZD a musím říct, že šlo o velmi chutné pivo, což mi potvrdil i Dominic (další bývalý spolupracovník, který teď pracuje na baru ve městě).
Zítra je neděle a já si plnými doušky vychutnám den volna. Možná sem i něco více přidám a pohraju si se svým blogem, uvidíme....

Žádné komentáře:

Okomentovat