čtvrtek 25. listopadu 2010

Čtvrtek 23. Září - Kaikoura, The Cathedrals a příjezd do Christchurch

Záliv Kaikoura se zasněženými horami
Ráno jsme vstávali celkem brzy, už v 6:30. Byl docela chladný vítr. Andrejka si stěžovala, že za těch deset hodin stále není dostatečně vyspalá. I přesto jsme se vydali do Kaikoury, města vyhlášeného jako stanice odkud se realizují výpravy za pozorováním velryb a delfínů.
 
Tuleň odpočívající na lavičce
My jsme se jeli podívat na kolonii tuleňů. Pár jsme jich skutečně spatřili. Jeden se dokonce válel na lavičce. Vyšli jsme po schodech na vyhlídku a udělali několik pěkných fotek na Kaikoura bay a zasněžené hory. Výhled jako vystřižený z pohlednice. Když jsme se dost nabažili, vrátili jsme se do centra města a zašli do infocentra, kde jsme nakoupili nějaké pohledy. Krátce jsme se prošli po městě a zašli na internet. Doplnili jsme si vodu z místní fontánky a vyrazili směr Christchurch.
Centrum města Kaikoura
Při cestě jsme odbočili k zajímavým geomorfologickým útvarům zvaným The Cathedrals. Šlo o pískovco-jílovcovité usazeniny ve tvaru kónických věží v zálivu Gore’s bay. Moc úchvatné to však nebylo. Pozdě odpoledne jsme dorazili do Christchurch. 
 
 
Cestou jsme napsali známým naší bývalé kolegyně z práce, se kterými jsme se domluvili, že bychom u nich mohli přespat. Mezitím, co jsme nakupovali konečně zas levně v supermarketu Pack n Save, nám napsali, že nás čekají a dali nám adresu. Našli jsme je a společně si dali fish n chips k večeři. Říkali nám o nedávném zemětřesení, jak to všechny vyděsilo a my jim vyprávěli zážitky ze Samoa. Ještě nám dali nějaké tipy, co se v Christchurch dá navštívit a šli jsme na kutě, do pořádné postele. 
 




Cathedral Caves
Asi ve 2 ráno nás probudilo ZEMĚTŘESENÍ... a jak jsme se později dozvěděli, mělo 4,2 stupně, ale házelo to s námi až tak, že nás to oba probudilo. Není to moc příjemný pocit, když se všechno klepe a šoupe, ale místní si už na to prý zvykli.

Tachometr: 253 848

Za 1 den najeto: 236 km

Žádné komentáře:

Okomentovat