pátek 26. listopadu 2010

Pátek 24. Září Christchurch

Já a katedrála v Christchurch
Po proklepané noci jsme se ráno vzbudili v teple, s elektrickou dečkou a na měkké posteli. Ještě předtím, než Cara odešla do školy, vytiskla nám mapy s obchodním střediskem a tak se jelo nakupovat. Nakonec jsme koupili jen jednu věc, přenosný hard disk, 500 GB za 120 NZD, což je celkem dobrá cena a můžeme si teď ukládat fotky a videa do aleluja.Naobědvali jsme se v japonském bistru v obchodním centru a jeli zpátky. 
 
Pak jsme si šli prohlédnout pěšky město. Cestou jsme si všimli jen pár poničených budov od zemětřesení, ale tak hrozný jak jsme čekali, to nebylo. Došli jsme na náměstí a prohlédli si místní katedrálu. Kolem centra města jezdí historická tramvaj, ale všechno je tu nadosah ruky, tak jsme se u ní alespoň vyfotili. 
 
Místní turistická tramvaj
Pokračovali jsme dále kolem umělecké galerie až k botanické zahradě a pak zpátky na náměstí. Christchurch je celkem pěkné město, vše je dobře značené a upravené, městem protéká řeka Avon, po které pomalu plují gondoly a všude je spousta kaváren a obchůdků se suvenýry. Právě v několika obchodech jsme nakoupili spoustu suvenýrů a vlastně i dárků na Vánoce pro rodiny. 
 


Botanická zahrada v Christchurch
Zpátky jsme došli až za tmy. Andrejka uvařila green curry a společně s Carou a Brianem jsme se navečeřeli a dobře nadlábli. Zbytek volného času jsem využil k přepisování deníku ze Samoy. Jsem teď docela ve skluzu, ale budu se snažit co nejrychleji dohonit příspěvky až do současnosti. :-)

Tachometr: 253858 km

Za 1 den: 10 km

Žádné komentáře:

Okomentovat