čtvrtek 13. ledna 2011

Pátek 8. Října Komerční Queenstown

Cedule v Garston
Ráno jsme se vrátili do Te Anau, kde jsme dotankovali a namířili si to do Queenstown. Čekala nás dlouhá a ne příliš zajímavá cesta. Zastavili jsme se akorát v městečku Garston a čirou náhodou zjistili, že se vlastně jedná o nejvnitrozemější město na NZ. Město Queenstown se řadí mezi nejvyhledávanější turistická střediska, neboť nabízí pestrou nabídku všelijakých adrenalinových sportů. 


 
Dá se zde zažít a vyzkoušet snad všechno, co vám nažene hrůzu a adrenalin v krvi dosáhne maximálních hodnot. Pokud chcete vyzkoušet bungee jumping, paragliding, jízdu v rychlém motorovém člunu proti proudu řeky s 360° otáčkami v mohutném kaňonu, nebo si skočit tandem z 5000 metrů, a máte HODNĚ peněz, tak tohle je místo stvořené pro vás. Ovšem né pro nás. Podle nás se z města Queenstown stalo překomercované město, kde na nás všude vrhaly reklamy, zkus si tohle, okus tamto, hlavně se oslíčku otřes, ať z tebe máme co nejvíc peněz. V mnoha ohledech se stalo obětí vlastní proslulosti. 
 
Bungee jumping most
Takže se najdou 2 typy lidí. Jedni, co město milujou a nemohou si ho vynachválit a ti, co ho nemají rádi ba přímo nesnáší. Asi uhodnete, do jaké skupiny se řadíme my. Jediné, co jsme byli ochotni vyzkoušet je gondola- lanovka, která vede na blízkou horu, odkud je hezký výhled do okolí. Nicméně začalo pršet a tak jsme se s tímto nápadem rozloučili a ve městě jsme se nezdrželi dlouhou dobu. Pouze jsme si dali indické jídlo v místním obchodním centru, zběžně prošli střed města a nakoupili zásoby na další cestu. Zároveň jsem volal Fabianovi- náš zaměstnavatel na vinici Clos Henri a ujistil ho, že se na vinici vrátíme pracovat 18. října. Zároveň jsme napsali Alexe, což je naše KIWI spolupracovatelka na vinici, která nám nabídla ubytování u ní doma, abychom se ujistili, že s námi počítá. Prý se na nás těší. 
 
Most přes řeku Karawau
Vydali jsme se dále přes zlatokopecké městečko Arrowtown, které se chlubí čínskou čtvrtí a jeli směrem k jezeru Wanaka. Minuli jsme historický most, odkud se začalo poprvé komerčně skákat bungee dumping, jehož zakladatelem byl A.J. Hackett. Nicméně pršelo a nikdo neskákal. Přenocovali jsme u útesu údolí řeky Kawarau.

Celkem najeto: 256 053 km

Za 1 den: 246 km

Žádné komentáře:

Okomentovat