sobota 30. října 2010

Jedenáctý den (sobota) 18.09.10


Ráno na nás čekala bohatá snídaně v západním stylu- vařená vajíčka, toasty, máslo, fazole v tomatové omáčce a káva s čajem. Poté mě Augusto odvedl k jedné palmě, o které se říká legenda, popisovat ji zde nebudu. Byla to procházka po pláži, při které mi ukázal palmu s pokřivenými listy.
Kokos v různém stádiu zralosti
Při šnorchlování jsem našel dvě nádherné mušle, ovšem někdo v nich bydlel, tak jsme se je pokusili vysušit na sluníčku, ale jejich vystrnadění se nám nezdařilo. Augusto nám následně ukázal, jak se loupe kokos. Já bych zvládnul asi tak maximálně oloupat pomeranč. Také nám ukázal rozdíl mezi mladým, dospělým a přestárlým kokosem, místní floru- bavlnovník, popo tree, spider (pavoučí) orchideje, kterými si místní dívky zdobí vlasy a další zajímavé rostlinky.
Sopo'aga vodopád
Kolem oběda jsme vyjeli na výlet ke dvěma vodopádům. Prvními z nich byly vodopády Sopo’aga waterfalls, kdy po vstupu (5 tala) se nám naskytl výhled do hluboké rokle, na jejímž konci buřil mohutný vodopád. K němu jsme se dostat bohužel nemohli, neboť rokle byla příliš strmá a neschůdná. Zato jsme měli možnost obdivovat zahrádku paní domácí, která pěstovala různé exotické rostliny a dokonce nám i zahrála na tradiční bubínek.
Západ Slunce
Poté jsme se vydali do národního parku Ole Pupu-Pu’e, kde jsme se vykoupali v pěkných vodopádech Togitogiga. Když jsme se vrátili zpátky na ubytování, zjistili jsme, že do resortu přijeli dvě Češky- Alena a Simona, dali jsme se s nimi do řeči a řekli jim, kde co je a na oplátku nám Alena řekla tipy na cestě do Asie, především Filipíny. Já si na večer dal s bratry pár šálků ava. K večeři jsme měli opět rybu, opět znamenité chuti a večer jsme si nafotili západ slunce. 




Samojské slovíčko dne: Matafaga – pláž (jednoduše se zapamatuje podle anglického vulgárního madafaka)

Žádné komentáře:

Okomentovat