úterý 28. prosince 2010

Neděle 3. Října Cesta dále na jih od Dunedin

Nugget point s majákem
 
V ceně ubytování byla i snídaně a tak jsme neváhali a nadlábli se, jak to jen šlo. A vyrazili jsme po south scenic route kolem oceánu. V této části pobřeží lze nalézt nejrozsáhlejší plochu původního pralesa na východní straně Jižního ostrova. Prudké větry vanoucí od jihovýchodu a často velmi bouřlivé moře společně vytvarovali zdejší pobřeží. Této oblasti se také říka Catlins. V minulosti zde žili maorské kmeny, které se živili především lovem dnes již vyhynulého nelétavého obrovského ptáka Moa. 



Rozeklané pobřeží
V 18 století je nahradili lovci tuleňů a velryb, kteří zde zakládali osady. My jsme se zastavili v Kuri Bush, kde jsme si trochu odpočinuli a pak pokračovali přes Kaka Point a Nugget point. Právě tento výběžek mají v oblibě tuleni a lvouni. Toto místo jsme navštívili a udělali jsme si procházku až k majáku, kde byl nádherný výhled na rozeklaná skaliska. Samozřejmě nesměli chybět Canoňáci. 
 
Před majákem pózujeme
Začínáme si uvědomovat, že i oni se stávají součástí Nového Zélandu. Kousek od tohoto místa byla další kukaň na pozorování tučňáků, ale, budu se opakovat, opět jsme žádného tučňáka nespatřili. Pomalu jsme začali hledat místo ke campingu, ale všude nás odrazovali cedule NO CAMPING. 
 
Nugget Point
Cestou jsme minuli nějaký historický železniční tunel. Vydal jsem se k němu ale pouze jenom k němu, protože tunel byl temný a zrádný. Prý se jednalo o nejjižnější tunel na NZ, který už však nyní nefunguje a pomalu zarůstá. Nakonec jsme se utábořili u jednoho z mnoha vodopádů v této oblasti – Purakaunui Waterfalls.



Celkem najeto: 255 146 km

Za 1 den: 161 km

Žádné komentáře:

Okomentovat