úterý 28. prosince 2010

Sobota 2. Října Relax ve městě Dunedin

Centrum Dunedin
Ráno jsme se vrátili zpátky do města Dunedin s tím, že se tam ubytujeme, nabereme sil a trochu si odpočineme. Zaparkovali jsme u supermarketu v centru, já rychle doběhl do informačního centra, pobral pár letáků a jelo se hledat ubytování. 
 
První hostel se nám moc nelíbil a tak jsme si nakonec vybrali On the top Backpacker. Jak jsem se již zmínil s problémem parkování, tak jak jsme šli na recepci, tak jsme viděli, jak nám příslušník označil auto, neboť doba stání na parkovacím místě byla pouze 5 minut. Tak jsme to rychle vyřídili a recepční nám řekl, kde máme parkovat, tak jsem hned nastartoval a přeparkoval auto. 
 
Nádraží
Cadbury Čokoládovna
Na pokoji už byly dvě Kiwi holky, evidentně po nějakém flámu, smrad se řinul z pokoje, až sem padal do mdlob. Rychle jsme se tedy ubytovali a vyrazili do centra na prohlídku města. Střed města je velmi pěkně řešen a dominuje mu katedrála se stejným jménem jako mam já a tzv. Octagon, což je zbůsob zastavení centra domů a ulic do osmiúhelníku. 
 
Kousek od středu města byla továrna na výrobu čokolády Cadbury, kterou nešlo podle fialové barvy vůbec minout. Uvnitř byla velká spousta čokolády, což se líbilo hlavně Andrejce, které svítily oči. Ovšem všechno bylo předražené. Pokračovali jsme dále ke slavnému nádraží, železniční stanici, krásné budově. Toto nádraží by srovnávat s jakýmkoliv českým by bylo asi jako srovnat stan s několikamilionovou vilou. Největší chloubou nádražní budovy je hlavní hala, která se zachovala v původní podobě a její stěny jsou obloženy keramickými kachlemi. 






 
Maorská kultura
Waka- bojová loď Maorů
Pokračovali jsme dále po hlavní ulici a navštívili místní muzeum, které se mohlo pochlubit jednak tím, že vstup byl zdarma a jednak velmi bohatou sbírkou polynéské kultury. Po muzeu jsme si šli koupit večeři, indické curry a večer si zašli do kina, můj první 3D film The Last Airbender (19,5 NZD včetně 3d brýlí).

 
 Celkem najeto: 254 979

Za 1 den: 16 km

Žádné komentáře:

Okomentovat