pondělí 6. prosince 2010

Pondělí 27. Září Ashburton, Geraldine, Timaru a okolí

 Ráno jsme se zdlábli toastovým chlebem, máslem, sýrem, salámem, okurkou a marmeládou a vydali se do blízkého města Ashburton. Původně jsme toto město neměli v plánu navštívit a zdržovat se tam, ale cestou vidíme, že se ve městě něco děje. A skutečně. Právě ve městě probíhala pouť. Prošli jsme si hlavní ulici, která byla plná stánků s různými cetkami, německé bratwursty s kyselim zelím, francouzské palačinky, které mimochodem prodávala číňanka a další zajímavé věci. Andrejka si chtěla koupit nějaký stříbrný řetízek na krk, ale nakonec odolala pokušení a nic si nekoupila.
 
Pak jsme zajeli do obchodu s autodíly a koupili stěrač, který nám i chlapík namontoval- trvalo mu to asi půl hodiny. Za rohem byl obchoďák, kde jsme koupili uhlíky na bbq a pět litrů oleje a vyrazili dál. Dalším městem na naší zastávce bylo Geraldine, kde se podle průvodce nachází největší tričko na světě, tak jsme to chtěli omrknout. Na tričko to moc nevypadalo, spíš šlo o obří svetr, který visel v jednom obchodě na zdi, tak jsme se u něj vyfotili, abychom měli památku na tuto celkem nezajímavou věc. Ve městě bylo i muzeum a zdarma, tak jsme se tam na pět minut zastavili. Nic převratnýho jsme tam neobjevili, snad jen starý kočárek, stejný, který Andrejka kdysi mívala a který děda hodil do popelnice, když se jako malá vztekala. 
Památník Richarda Pearse (1902)
 
Potom jsme jeli dál a dorazili do většího města Timaru. Byli jsme v informačním centru a tam se dozvěděli, že je dneska Otago Day, to znamená, všude zavřeno – muzea, galerie, takže smůla. Paní nám na mapě ukázala, kudy se dostaneme k památníku Richarda Pearse. Richard Pierce je neoficiálně prvním člověkem, který vzlétl jím vyrobeným letadlem, celé tři týdny před bratry Wrightovými. Asi se o tom tolik nemluvilo, nevim, ale každopádně jsme k památníku, který je u louky, kde se údajně r. 1902 na pár sekund vznesl. 
BBQ u řeky
 
Pak jsme pokračovali dále do vnitrozemí směrem k jezeru Tekapo. Toho dne bylo hezky a tak jsme si na odpočívadle u řeky udělali bbq a krásně se najedli. Místo bylo skutečně skvělé, byli bychom tam bývali přespali, ale kolem 8 večer přijela banda místních teenagerů, s nafukovacími křesly, stanem reprákama a pivama a nám nic nezbývalo, než se zpakovat a odfrčet hledat místo na spaní jinam. Asi po hodince jsme to zapíchli u Raincliff Scout Camp.

 
 
 
 
 
 
Najeto: 354301 km

Za 1 den: 156 km

Žádné komentáře:

Okomentovat