sobota 11. prosince 2010

Úterý 28. Září Cesta k Jezeru Tekapo

Prašná cesta k Fairlie
Ráno po snídani jsme vyrazili, tentokrát řídila Andrejka. Vydali jsme se směrem na Fairlie po prašné silnici vedoucí přes kopce mezi ovčími farmami. V pozadí se začínaly rýsovat zasněžené vrcholky Jižních Alp. Krajina se postupně měnila a získávala čím dál méně zelenější ráz. 
 
Kostel dobrého pastýře u jezera Tekapo
Po 50 km jsme přes Burkes Pass dojeli do vesnice ležící u jezera Tekapo. Při příjezdu nás uvítal malebný Kostelík Dobrého Pastýře a asi dalších tisíc japončíků a zájezdníků. Podívali jsme se do kapličky, odkud byl krásný výhled na jezero. V tomto okolí se údajně vyskytuje nejčistší vzduch na jižní polokouli, nějak jsme to ale nepostřehli. Na jezeru Tekapo lze obdivovat jeho neobvyklou barvu, které mu propůjčili rozpuštěné minerály z ledovcových řek Goodley a Cass river. 
 


Pohled z kostela na Tekapo Lake
Po nafocení pár fotek jsme se vydali do vesnice, kde jsme projeli asi 4 ubytovací zařízení a nakonec si vybrali poměrně pěkný hostel kousek od břehu jezera s názvem Scenic Resort Motel (25 NZD/os/noc). Bylo to první ubytování na NZ ve kterém jsme našli elektrické dečky a topení, takže jsme toho hned využili, dali si horkou sprchu, uvařili skvělou večeři a na internetu jsme dotáhli fotky a koukli na film. Byl to vcelku pěkný odpočinkový den.

Celkem najeto: 254376 km

Za 1 den 75 km

Žádné komentáře:

Okomentovat